Planerade projekt och inventeringar

Året 2022 fiskevårdsåtgärder blev Åbybäcken etapp 5. Vårt nya lekgrus har tagits väl omhand,  nya platser i Åbybäcken har nu lek. Detta är riktigt bra med tanke på att det har så mycket bättre genomströmning och syresättning i detta gruset. Pelnabrobäcken som var tänkt att göras i nedersta delen blev tyvärr inte av. Vi fick inte tillgång till marken, då de skulle slå vall innan vi skulle få köra in till bäcken. Och nu rinner vattnet och öringen ska förhoppningsvis vara uppe i november om regnet fortsätter?

Åbybäcken
Lek i Åbybäcken
Lekgrop i Åbybäcken

2 tankar kring ”Planerade projekt och inventeringar

 1. Åsa Nyberg

  Det finns ju en hel del som lägger nät som börjar nästan direkt i åmynningen, Åbybäcken. Och enligt inspektören är detta tillåtet? Det låter mycket märkligt med tanke på att området är fredag för sportfiskare.
  Dags för regeländring för att kunna stärka stammen?

  Svara
  1. Solberg Inläggsförfattare

   Hej,
   Fisket är förbjudet för alla från den 1/10 till den 31/12 i en radie av 500m från mynningen, fram till dess är det tillåtet att fiska för alla. Dock är det markägare eller arrendator som får sätta garn de första 300m eller från 3m kurvan ut från land. Så det riktigt långgrunt så kan det vara både 400-500m innan allmänheten får sätta.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.