Strömmen

Strömmen började vi följa samtidigt som Silverbäcken och Pelnabro. Dessa tre är de som ligger närmast oss i Borgholms kommun , som vi lagt mest tid vid så här långt. Strömmens mest intressanta del är den sista biten upp mot gamla bron på väg 925. Den nedersta delen skulle kunna gå , men emellan dessa är det öppet och ren kalkstenshäll på botten av Strömmen.
Strömmen
Strömmen
Ser man till de bättre platserna så är det en riktigt bra beskuggning och stora sten i Strömmen. Men tyvärr dåligt med lekgrus och det som finns ligger i sediment hårt som lera. Karteringen av Strömmen gjorde vi samma år som Silverbäcken 2011. Med kompletteringar nu innan åtgärden hösten 2013.
Strömmen
Lasse tog snabbt tag i markägarna och alla fullmakterna blev påskrivna. Ansökan om vattenverksamhet skickades till länsstyrelsen och vi hade godkänt inom ett par månader. När vi nu dokumenterat lekplatser var Strömmen inte den fantastiska bäck som beskrivs i länsstyrelsens undersökningar på mitten av nittiotalet. Utan en mindre katastrof enligt oss , 11/12 hade vi ca 60 i Silverbäcken. Strömmen kunde vi hitta inte mer än 8st. 12/13 var sen en katastrof i alla de öländska bäckarna. 13/14 hittades endast en lekgrop , den var i det nya lekgruset. Vi får verkligen hoppas att Strömmen får ett uppsving de närmaste åren? Annars får vi nog ansöka om att få hjälpa Strömmen på ett mer kraftfullt sätt? Hösten 2013 börjades arbetet med att först gräva ut och flytta större sten så vi får ner lekgruset utan att ändra strömhastigheten och vattennivån för mycket.
Strömmen
Det fanns lite vatten på sina ställen , och när vi grävde ur samlades det lite i gropen.På ett ställe hittades två gäddor levande i dyn som fanns. Här är Lasse i farten.
Strömmen
Egert var snäll och lät oss ha gruset på samma ställe som förra året. Det var bara några kilometer längre söder ut att köra än förra året. Klubbens smed fixade och trixade till både nya redskap och en strut att tippa gruset i , för att få det över stenmuren. Palle ställde upp med traktor med släp , tack Palle! Detta underlättade grusningen så mycket att vi lyckades få i över 20ton på en dag!! Här är gänget som slet med detta under lördagen.
Strömmen
Strömmen
Strömmen
Strömmen
Strömmen
Så söndagen användes till att fixa i ordning och köra bort alla saker , samt återställa så det inte syns så väl att vi varit där.
Strömmen
Strömmen
Strömmen
Nu är det bara att invänta leken 14/15 , och hoppas på ett mycket bättre resultat i Strömmen! Här säsongen 13/14 två lekplatser i det nya lekgruset.
Strömmen

2014/15 var det 6st lekgropar.

2015/16 ingen lek i år , för lite vatten i bäckarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.