Bröttorpsbäcken

Bröttorpsbäcken blev ett snabbt planerat, godkänt och genomfört fiskevårdsprojekt. John som bor vid bäcken hade varit ute och kollat lite i bäcken och hade lite funderingar. Lasse var inte sen att sticka ner och kolla vad som fanns, och vilken överraskning! Där fanns både årets och fjolårets öringar, och det var gott om dem. Nu var det bråttom, John fick papper av Lasse för påskrift av markvattenägarna för att få göra åtgärden. Nu var det inga som helst problem när de är släkt med John. Det var snabba beslut även på länsstyrelsen, och det positiva beslutet låg snart i Lasses brevlåda. Vi gjorde först klart Fröslundabäcken innan vi flyttade allt till Bröttorp. Bröttorp gjordes under helgen 3-4/10 2015.
Bröttorpsbäcken
Här gick det så bra att vi fick klart hela projektet på en helg! Ett stort tack till markägarna/maskinförare som ställde upp med tid och maskiner(Bertil& Svenne).
Bröttorpsbäcken
Bröttorpsbäcken
Bröttorpsbäcken
När helgen var över hade vi fått i ca 30ton nytt lekgrus, ett fantastiskt resultat! Ett stort tack till er som hjälpt till med genomförandet av fiskevårdprojektet i Bröttorpsbäcken!
Bröttorpsbäcken
Bröttorpsbäcken
Hösten 2015/16 uteblev tyvärr leken som i de flesta andra bäckar på Öland på grund av för lite vatten.