Havsöringsträffen

ANMÄLAN

Anmälningsavgiften vid föranmälan är 200:- och då ingår ett drag alternativt fluga för de som hellre fiskar med fluga. För kvinnor och ungdomar tom 19 år är startavgiften 100:-. Vid föranmälan skall startavgift betalas till bankgiro 576-7876. Var god uppge namn och startnummer. Vid betalning på plats gäller startavgift som vid efteranmälning alltså 250:-/150:-. Ert startnummer ser ni under anmälda deltagare, senast dagen efter anmälan.  Anmälda deltagare har dessutom chans att anmäla sig i lagtävlingen. Ett lag skall bestå av 2-4 deltagare och avgiften är 100:- per lag. Lag kan max väga in 3 havsöringar/dag. Sista datum för föranmälan är söndag 23/10-16.

PROGRAM

Lördag

07,00 Startkort hämtas eller löses i Källa Hamn. Därefter är det fritt att åka och fiska.

16,00 Invägning i Källahamn. Fiskar inkomna senare än 16,00 diskvalificeras. All prisutdelning kommer att genomföras i Källahamn under söndagen.
Grillning av Rosas korv vid invägningen.

Söndag

Fritt att åka och fiska.

15,00 Invägning och prisutdelning i Källahamn samt utlottning av varupriser till de som närvarar. Fiskar inkomna senare än 15,00 diskvalificeras. Vid invägningen serveras Rosas goda korvar med bröd.

REGLER

Fisket får bedrivas längs hela Ölands kust
Tillåtna metoder är spinn, fluga, mete
Endast 1 spö får användas åt gången
Fiske från båt är ej tillåtet
Fiskar inkomna senare till invägning än vad som anges i programmet kommer ej att vägas in
Inkommen fisk måste vara minst 52 cm lång. Fiskar som returneras skall så långt det är möjligt krokas av i vattnet utan att hanteras.
”Färgad” fisk kommer ej att godkännas
Tyngsta Havsöringen vinner tävlingens vandringspris. Den tävlande som för tredje gången vinner vandringspriset behåller det.

PRISBORD

Dagens totalsegrare går hem med tävlingens vandringspris bestående av en snidad havsöring i trä som förses med vinnarens namn på graverad platta.

Prisbordet utöver vandringspris:

1:a pris 3000:- samt boende i Källa Hamn 2 nätter

2:a pris 1500:-

Till största öring fångad på fluga och flugspö kommer tilldelas ett specialpris med anknytning till flugfisket. En ask med flugor från Troutflies.se , kustflugor för Öland.
Varupriser kommer att lottas ut till dem som närvarar vid prisutdelningen. Skulle inte två godkända fiskar vägas in kommer överblivet kontantpris gå till fiskevårdande åtgärder på Öland.

Lagtävlingen

Laget kan bestå av 2-4 deltagare och kostar 100kr/lag.

Laget får väga in max 3 fiskar per dag!

Hela lagtävlingens startavgifter går till segrande lag.
Öland

3 reaktion på “Havsöringsträffen

  1. Solberg Inläggsförfattare

   Det går bra att göra på lördag morgon i Källa för de övriga i laget om de inte skriver in det i sin anmälan ikväll?
   Du är nu anmäld i Team Fika Johannes, välkommen och ett skitfiske!

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *