Havsöringträff Öland 2014 avgjord.

Årets vinnare blev en repris på förra året , vi gratulerar Alexander Marelius till ännu en inteckning på Jan Nilssons konstverk! Första gången som någon försvarar sin titel på både träffen och cupen! Havsöringen vägde 2775gram fördelat på 62.5cm , som blev enda invägda efter två dagars fiske. Detta på 45 deltagares svingande på kusten.
Havsöringsträff 2014
Lagtävlingen vanns då också av Team Aha , Alexander och Hasse Henher.
Då det inte gick ut något andrapris så vann fiskevården på Öland ytterliggare 1500kr förutom överskottet på tävlingen!

Helgens fiske kan tyckas klent , men mycket returer och ett flertal grova följen och några tappade. De flesta jag pratat med har varit i kontakt med havsöring. Nu gjorde ju inte vindarna fisket mycket lättare , utan den sämsta vinden är ju den som ligger för länge. Hård ostlig sen i onsdags gjorde östra sidan ofiskbar och i sundet blev det lite för lite rörelse samt alldeles för klart vatten. Därav mycket småfisk och skyggare grövre havsöring. Roligt att notera är att drogs två torskar från land under helgen , många år sen det hänt!!
Mycket bra uppslutning vid invägningen på Bo Pensionat i år! Vi hade ett stort lotteri så de flesta gick hem med två vinster (tröstpriser?). Vi får tacka Klaus för en bra genomförd helg på Bo Pensionat , med ljugarmiddag med föredrag på lördagen. Och den goda gulaschen som serverades till prisutdelningen. Det skulle vara roligt om fler kom på ljugarmiddagen på lördagen , då det blir mycket fiskehistorer och bra tips om havsöringsfiske som utbyts!! Vi får passa på och tacka alla årets sponsorer och deltagare som gör att vi kan genomföra tävlingarna på Öland! Skitfiske och välkomna till vårens Havsöringscup!! Datum på den kommer i veckan och anmälan öppnas samtidigt till Havsöringcup 2015!